De Firma

Cabaretfirma: naam die staat voor de vele en veelzijdige activiteiten van dit ‘cabaretbedrijf’, dat programmeert, produceert, presenteert, publiceert, initieert, adviseert, archiveert en nog veel meer.

Cabaretfirma

Cabaretfirma: cabaretproductiehuis, cabaretdocumentatiecentrum en, gehuisvest in de Verkadefabriek, kantoor van de Stadsprogrammeur Cabaret en Theatermuziek ‘s-Hertogenbosch. 

Stadsprogrammering

De Cabaretfirma is verantwoordelijk voor de cabaret- en theatermuziekprogrammering van de theaters in ’s-Hertogenbosch: Theater aan de Parade en Verkadefabriek. Bijna tweehonderd voorstellingen per seizoen, verdeeld over vijf zalen: twee in Theater aan de Parade en drie in de Verkadefabriek. Vier theaterzalen en een clubzaal: van honderd tot bijna negenhonderd stoelen.

Productiehuis

De Cabaretfirma produceert eigen cabaret- en theatermuziekvoorstellingen, waarbij zij nauw samenwerkt met de Koningstheateracademie.
De Cabaretfirma is producent van terugkerende programmaseries als Mooi Lied, Sterker dan de tijd en de jaarlijkse kerstvoorstelling van Theater aan de Parade.
Daarnaast initieert en produceert De Cabaretfirma jaarlijks bijzondere eigen producties. Daaronder De Nederlandse Cabaretdagen: een jaarlijks festival rond de stand van zaken in het Nederlandse cabaret. Dat vindt voor het eerst plaats september 2014. Ook de uitreiking van de VSCD cabaretprijzen maakt deel uit van DNCD.

Bestuur en Raad van Toezicht

Cabaretfirma is een stichting en wordt bestuurd door Frank Verhallen.
De Raad van Toezicht bestaat uit: Rodney Weterings (voorzitter), Daan Ellens, Pieter Heeringa en Erik Joosten.

cabaretburgemeester

De Cabaretfirma wordt geleid door Frank Verhallen. Hij is oprichter en directeur van het Koningstheater (1997) en mede-oprichter van cabaretopleiding Koningstheateracademie (1999). Vanaf augustus 2012 stopt zijn Koningstheater als podium en het gaat verder als cabaretproductiehuis. Hij opereert vanaf dat moment als Stadsprogrammeur cabaret en theatermuziek voor onder meer Theater aan de Parade en Verkadefabriek, waarmee 's-Hertogenbosch zich nog nadrukkelijker profileert als cabaretstad. 
Voorjaar 2014 verandert het Koningstheater van naam en gaat verder als Cabaretfirma. Daarmee komt de bedrijvigheid van zijn organisatie veel beter tot uitdrukking: het programmeren, produceren, presenteren et cetera.
Frank Verhallen is een autoriteit op het gebied van het Nederlandse cabaret en adviseert in die hoedanigheid theatermakers, studenten, journalisten, radio- en tv-makers, onderzoekers en wetenschappers. Ook publiceert hij hierover, onder meer als journalist van het dagblad Trouw (1990-2000) en als auteur van inmiddels een vijftiental boeken, waaronder een monografie van Michel van der Plas (1993), de geschiedenis van het Nederlandse cabaret 1970-1995 (1995) en een imposant oeuvreboek over Freek de Jonge (2011). Daarnaast geldt hij als de biograaf van Youp van 't Hek.
In 2015 verschijnt zijn eerste roman, gebaseerd op zijn verdrietige jeugdjaren.

Frank Verhallen studeerde Nederlands, het vak waarin hij ook een aantal jaren lesgaf. Hij verpandde zijn hart niet alleen aan het theater en de literatuur, maar ook aan de beeldende kunst. In zijn collectie domineert het werk van Co Westerik.
Met zijn vrouw, beeldend kunstenaar Mo van Hal, zette hij Galerie Het Rode Huis op, die gespecialiseerd is in Westeriks Werk. Ook geven zij een eigen boekenreeks uit, waarin haar beelden samenvallen met zijn teksten. Hun eerste gezamenlijke uitgaven zijn 'c2 x m2' en 'Westeriks Werkelijkheid'. 

koningstheatermuseum

Sinds het verdwijnen van het Koningstheater als locatie staat de imposante museumcollectie van het theater in opslag. Met de stichting Koningstheatermuseum zijn Frank Verhallen & Mo van Hal actief om een cabaretmuseum op te richten, waarmee die collectie weer openbaar wordt. 
Het bestuur van de stichting Koningstheatermuseum bestaat uit onder anderen voorzitter Twan Kersten (advocaat), cabaretier Mark van de Veerdonk en Hans Derks, directeur van de Bossche Bibliotheek.  

website

Deze website is ontworpen door Ambitions. De webbeheerder is Mo van Hal. Voor vragen en/of informatie: info@cabaretfirma.nl.

fotografie

De foto's op deze website zijn gemaakt door Mo van Hal. De foto's bij voorstellingen (zie AGENDA) zijn ter beschikking gesteld door de impresariaten van de desbetreffende theatermakers, uitgezonderd de eigen producties van de Cabaretfirma. (Fotografie: Mo van Hal.)
Voor vragen en/of informatie: info@cabaretfirma.nl