Producties

DNCD - De Nederlandse Cabaretdagen

De tweede editie van De Nederlandse Cabaretdagen: DNCD. Vier dagen achtereen in een inspirerende omgeving met elkaar bepalen waar het op staat binnen het Nederlandse cabaret: donderdag 3 t/m zondag 6 september. Kaartverkoop start op maandag 9 augustus 2015. Locaties: Theater aan de Parade en Verkadefabriek. 

 

 

Bosch' Lied

Donderdag 3 en Vrijdag 4 september
Theater aan de Parade (grote zaal)
20.00 - 22.00 uur 

Gerenommeerde schrijvers en componisten lieten zich inspireren door schilderijen van Jeroen Bosch. Deze tien liederen worden in het Jeroen Bosch-jaar 2016 vertolkt tijdens concerten, tentoonstellingen en bijeenkomsten door solisten, groepen en koren. Maar deze twee avonden in Theater aan de Parade hoort u ze in hun originele uitvoering.
Teksten van onder anderen Jan Beuving en Jan Boerstoel (auteurs voor Jenny Arean, Karin Bloemen, Youp van 't Hek en vele anderen) en melodieën van componisten als Han Kooreneef (bekend van Marco Borsato en Guus Meeuwis) en Erik Vlasblom (bekend van Toon Hermans en Robert Long) worden vertolkt door gevestigde namen, zoals de Vlaamse broers van Kommil Foo en Brabander Gerard van Maasakkers. Maar ook door de grote nieuwe namen van het Nederlandse cabaret, onder wie Pieter Derks en Katinka Polderman.  

BESTEL HIER KAARTEN
 

 

 

Cabaret Firma - Producties -

De taalstaat

Zaterdag 5 september
Verkadefabriek (clubzaal) 
11.00 - 13.00

Elke zaterdagochtend twee uur lang op Radio-1 vanuit de studio in Hilversum. Maar nu voor één keer live vanuit de clubzaal van de Verkadefabriek. Frits Spits met zijn programma waarin de Nederlandse taal het middelpunt vormt. Met vandaag natuurlijk veel aandacht voor het Nederlandse cabaret.
Gasten: Jan Boerstoel, Han Kooreneef e.a. .

Toegang gratis!
 

Cabaret Firma - Producties -

cabaretfestivalwinnaars 2015

Zaterdag 5 september
Verkadefabriek
14.00 - 16.30 uur

Een middag met de winnaars van de grote cabaretfestivals.
Tjeerd Gerritsen: winnaar van de jury- en de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2015; Thijs van de Meeberg: winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaretfestival 2015. Zij treden deze middag op met het grote talent Anne Neuteboom. Misschien gaat zij in november Cameretten wel winnen, het derde grote festival van ons land.  

BESTEL HIER KAARTEN 

Cabaret Firma - Producties -

roosbeef

Zondag 6 september
Verkadefabriek
14.30 - 16.00 uur

Roos (Roosbeef) Rebergen
Zij is de naamgever, singer-songwriter en toetsenist van de band Roosbeef, bekend van een zeer eigen geluid: zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes en (al dan niet vertaalde) covers. Van David Bowie tot Lucinda Williams en van Boudewijn de Groot tot Annie M.G. Schmidt. Roosbeef maakte een aantal albums, waaronder 'Ze willen wel je hond aaien, maar niet met je praten' (2008) en 'Kalf' (2015). Daarnaast is zij bekend door haar samenwerkinen met zeer uiteenlopende collega-muzikanten, zoals met Tim Knol en met het Vlaamse gezelschap Het Zesde Metaal. 
Vanmiddag komt Roos als eenmansband naar de Verkadefabriek.

BESTEL HIER KAARTEN


 

Cabaret Firma - Producties -